Tartare de ton …

   Un antreu special …

Gata in cateva minute , putine ingrediente ….

Deci,  ce sa vrei mai mult ?!?!

Alege un ton proaspăt , de culoare roșu aprins .

Ierburi aromatice : 

Pătrunjel  si cipollina ( un fel de praz in miniatura ) 

Sare de mare 

Zeama de lămâie , proaspăt stoarsă 

Pentru a acompania tonul , eu am pregătit   un fel de salata de pâine ( nu proaspăta ) cu verdețuri ( roșii , castraveți , o tulpina de țelina , ceapa – tăiate mărunt si condimentate cu sare , ulei extravirgin de măsline , piper -proaspăt măcinat )

Preparare ton :

  • Taie tonul in felii subțiri si după in cubulețe mici – mici
  • Toaca ceapa si pătrunjelul mărunt 
  • Amesteca totul cu zeama de lămâie si sărează după gust 
  • Lasă la frigider pentru cateva minute 

Cu ajutorul unei forme ( cilindru ) poți sa obții un decor special .

Eu la bază am pus tartar de ton si ultimul strat salata de pâine . 


Un vin sec alb si…..

BON APPETIT 🌶 

 Zahăr alb versus zahăr brun

🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖

“Consumul de zahăr în cantitate crescută este dăunător organismului indiferent de tipul de zahăr. Acesta favorizează apariţia obezităţii şi produce modificări la nivelul profilului lipidic. Zahărul poate suprima imunitatea, accentuează hiperactivitatea la copii şi favorizează apariţia depresiei. De asemenea, favorizează tulburările de concentrare la şcolari. Poate să crească nivelul trigliceridelor, să scadă nivelul colesterolului bun, creşte nivelul colesterolului rău şi creşte riscul de dezvoltare a afecţiunilor cardio-vasculare”, a declarat ,medicul nutriţionist, Oana Braga.

🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖🔖

La nivelul tubului digestiv, consumul de zahăr interferează cu absorbţia calciului şi a magneziului. “Favorizează apariţia cariilor dentare. Produce hiperaciditate gastrică şi scade sensibilitatea la insulină. În plus, favorizează fermentaţia bacteriilor din colon”, a declarat aceasta.

Diferenţele majore dintre zahărul alb şi zahărul brun este prezenţa melasei. Aceasta este un produs obţinut din procesarea trestiei de zahăr şi a sfeclei de zahăr în vederea obţinerii zahărului. “Cu cât este mai rafinat zahărul, cu atât cantitatea de melasă este mai redusă. Zahărul brun este mai puţin rafinat, în timp ce zahărul alb este extrarafinat. Melasa conţine cantităţi importante de vitamine şi minerale, printre care cantităţi foarte mari de calciu, magneziu, potasiu şi fier”.
Studiile au demonstrat că o lingură de melasă asigură 20% din necesarul zilnic al nutrienţilor enumeraţi mai sus. “Melasa lipseşte din zahărul alb datorită procesului de rafinare, în timp ce în zahărul brun se regăseşte în cantităţi de 3,5% (vorbim de zahăr brun light) şi 6,5% (zahăr brun dark)”.
Cel mai frecvent zahăr brun care se găseşte în comerţ este obţinut din zahăr alb rafinat la care se adaugă melasă. Însă cantitatea de melasă regăsită în acest tip de zahăr apare într-o cantitate insuficientă pentru a asigura aportul de vitamine şi minerale.  


“O altă diferenţă între cele două tipuri de zahăr constă în numărul de calorii. Mai exact, 100 de grame de zahăr brun conţine 370 de calorii, în vreme ce 100 de grame de zahăr alb are 390 de calorii”, a conchis medicul nutrţionist.

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

ZAHARUL – INAMICUL NR. 1 AL SĂNĂTĂȚII 

Considerat chiar mai periculos decât alcoolul şi ţigările, îndulcitorul cel mai utilizat la nivel mondial este noua ţintă a nutriţioniştilor din toată lumea în lupta împotriva bolilor de inimă şi a cancerului.

🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

 „O sursă de calorii complet inutilă pentru organism.“ Aşa a fost numit recent zahărul de medici de nivel internaţional care, observând la cabinet tot mai mult, pe zi ce trece, efectele unei alimentaţii bogate în dulciuri rafinate, s-au hotărât să-şi unească forţele împotriva acestui aparent inofensiv „sabotor“ al sănătăţii. Mişcarea lor poartă numele „Acţiunea împotriva zahărului“ şi se încadrează în tendinţa mondială, susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), de a limita cu toate mijloacele posibile consumul de zahăr al populaţiei.

🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥 

De altfel, nu mai departe de săptămâna trecută, cu ocazia Zilei Mondiale Anticancer (marcată an de an pe 4 februarie), autorităţile OMS au lansat un raport prin intermediul căruia sugerau tuturor guvernelor lumii să ia măsuri pentru reducerea consumului de tutun, alcool, dar şi de zahăr, ca metode preventive anticancer. Cum? Prin impunerea unor taxe pe alimentele care conţin prea mult zahăr şi prin restricţio-narea reclamelor la deserturile procesate, mai ales a acelora care li se adresează în special copiilor.

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

„Industria alimentară cheltuieşte miliarde de euro pentru promovarea alimentelor junk food (n. r. − chipsuri, dulciuri rafinate etc.) şi a răcoritoarelor dulci, promovare care ţinteşte cei mai vulnerabili membri ai societăţii, cel mai adesea copiii“, subliniază medicul cardiolog Aseem Malhotra, din Londra, directorul ştiinţific al campaniei „Acţiune împotriva zahărului“, citat de publicaţia britanică „The 

Guardian“.

 

Cât zahăr este în dulciurile concentrate?

 

Majoritatea produselor dulci din comerţ, în special cele pentru copii, conţin cantităţi foarte mari de zahăr, lucru dovedit, de altfel, de faptul că zahărul este primul pe lista ingredientelor, atrag atenţia specialiştii. În această situaţie se regăsesc de la biscuiţii Oreo (care conţin nu mai puţin de şapte linguriţe de zahăr la 100 de grame), prăjitura Barni (două linguriţe la numai 30 de grame de produs) până la ciocolata Lion (cu zece linguriţe de zahăr la 100 de grame de produs), dar şi băuturile carbogazoase de tip cola (o doză de 330 ml conţine apă, cinci linguriţe de zahăr, coloranţi şi arome). 

Pe lângă acestea, însă, mai aducem zahăr în organism şi din alte produse industriale care sunt mai puţin dulci: ketchup, muştar, sosuri şi dressinguri pentru salate, supe. 

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

Etichetele ne pot păcăli

 

„Unele produse au etichete care induc în eroare consumatorii. Un exemplu elocvent este acela al laptelui cu gust de ciocolată sau de fructe pe care sunt înscrise cu litere mari vitaminele adăugate şi cu litere mult prea mici cantitatea de zahăr. Sau iaurturile cu fructe pe care scrie «light», «degresat» sau «cu conţinut redus de grăsimi» şi care au în compoziţie cantităţi mari de zahăr, în schimb“, spune dr. Aseem Malhotra. 

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

Mai periculos decât grăsimile…

 

În 2012, Adunarea Mondială pentru Sănătate a Naţiunilor Unite a identificat în mod public trei factori majori de risc pentru sănătate la nivelul întregii planete: ţigările, alcoolul şi dieta dezechilibrată. La un loc, toate acestea ucid prin boli cardiovasculare, diabet, cancer şi boli respiratorii nici mai mult, nici mai puţin de 35 de milioane de oameni pe an.

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

„Primii doi factori de risc au fost supuşi într-o oarecare măsură reglementărilor în mai multe state europene, dar dieta proastă este responsabilă chiar de mai multe boli decât fumatul, alcoolul şi sedentarismul la un loc. Însă care aspect al alimentaţiei dezechilibrate este cel mai nociv?“, se întreabă medicul Malhotra în articolul publicat în presa britanică. „Dovezile că trebuie să ne concentrăm întreaga atenţie împotriva consumului exagerat de zahăr sunt de-a dreptul copleşitoare. Mai ales că, spre deosebire de grăsimi şi de proteine, zaharurile rafinate nu au absolut nicio valoare nutritivă! Dimpotrivă, organismul nu are nevoie de aceste zaharuri, adăugate în sucuri şi în mâncare, pentru a-şi căpăta energia“, oferă răspunsul tot Malhotra.

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

… şi decât tutunul

 

O linguriţă de zahăr, la fel ca o ţigară, nu face nimic rău. Dar, cu timpul, obiceiul de a mânca dulciuri concentrate cu zahăr adăugat, ca şi fumatul, poate fi chiar fatal. Ambele obiceiuri creează dependenţă, care nu este un mit, ci este demonstrată ştiinţific. 

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

„Consumul de zahăr duce la producerea în organism a stării de bine, prin stimularea opioidelor, aşa-numitele morfine naturale. Iar hormonii care ne dau starea de bine sunt şi ei stimulaţi excesiv după ce mâncăm dulciuri concentrate. Este vorba despre serotonină, hormonul bunei dispoziţii, şi dopamină, hormonul motivaţiei, aceiaşi care sunt implicaţi în instalarea dependenţei de droguri sau de nicotină“, explică medicul Anamaria Iulian, nutriţionist al copiilor, din Bucureşti.

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

Dar, spre deosebire de giganţii industriei tutunului, cei din industria zahărului ţintesc în mod intenţionat copiii, semnalează Malhotra. „Zahărul a devenit acum atât de prezent peste tot în alimentele procesate, încât nu-l putem evita nici măcar dacă am vrea. Prin urmare, în privinţa zahărului, aproape că nu mai poate fi vorba despre alegerea personală“, spune el.

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

40% mai puţin zahăr

 

Dacă alimentele procesate – dulciurile şi sucurile în special – ar conţine cu 40% mai puţin zahăr, într-un interval de patru ani ar putea fi combătută eficient epidemia de obezitate din Marea Britanie, estimează specialiştii din cadrul campaniei „Acţiune împotriva zahărului“. 

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥
Aici, un adolescent de 15 ani are un consum anual de aproximativ 40 de kilograme de zahăr, echivalentul a 1.000 de cutii de cola sau a 11.800 de cuburi de zahăr, potrivit Sondajului Naţional privind Dieta şi Nutriţia din Regatul Unit. 

 🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

 

5 linguriţe de zahăr ar trebui să fie consumul total maxim într-o zi pentru un adult sănătos.

 

Serotonina, hormonul bunei dispoziţii, şi dopamina, hormonul motivaţiei, sunt stimulate excesiv când mâncăm dulciuri concentrate. Sunt aceiaşi hormoni care sunt implicaţi în instalarea dependenţei de droguri sau de nicotină.

Dr. Anamaria Iulian, medic nutriţionist

Tocmai acest obicei de a aduce zahăr în exces în corp este principalul răspunzător pentru obezitatea copiilor, spun specialiştii. „Kilogramele în plus se adună în corp din cauza unei modificări de metabolism numită insulinism periferic. Ce se întâmplă, mai exact? Ei bine, atunci când mâncăm ceva dulce, în organism se secretă un hormon, «bucătăreasa organismului», care trimite zahărul la celule. Dacă este mult zahăr, celulele nu mai pot să-l folosească, pentru că nu mai sunt capabile să-l ardă pentru a genera energie, şi atunci rămâne un surplus care se transformă automat în grăsime de rezervă. Dacă fac asta zi de zi, mănânc sistematic dulciuri: ciocolată, napolitane, produse de patiserie şi băuturi carbogazoase, ajung la un aport de 4.000-5.000 de calorii într-o zi“, explică nutriţionistul Anamaria Iulian.

🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥🍥

3 dovezi care incriminează „otrava albă şi dulce“

   ########################## 

1 „Îngraşă“ ficatul. Chiar dacă respectăm recomandările medicilor cu privire la reducerea aportului de grăsimi „rele“, riscul de a prezenta un nivel crescut de colesterol şi de a suferi de boli ale ficatului şi cardiovasculare rămâne crescut dacă nu renunţăm şi la zahăr, pentru că, în prezenţa lui, ficatul produce propriile grăsimi saturate. 

 

Atunci când trebuie să proceseze zaharuri complexe, cum este cazul celor provenite din fructe şi din legume, organismul trece printr-o varietate de etape, care durează destul de mult timp şi care permit eliberarea lentă a energiei în organism. Însă pentru procesarea zahărului rafinat, care este un carbohidrat simplu, organismul este dat peste cap, astfel încât ajunge să producă, sub influenţa zahărului, o clasă de substanţe numite acetaţi. Aceştia sunt baza de formare a colesterolului şi a acizilor graşi saturaţi. 

 

Prin urmare, pentru a reduce nivelul colesterolului din organism nu este suficient să renunţaţi la grăsimile saturate şi să luaţi medicamente anticolesterol.

 

2 Strică dinţii. „Zahărul din dulciurile din comerţ, dar mai ales din băuturile îndulcite, este suport nutritiv pentru microbii din placa bacteriană. Aceştia se înmulţesc foarte mult şi produc acizi care erodează smalţul şi-l fac vulnerabil la caria dentară. Având un contact prelungit şi permanent, se dezvoltă un mediu acid care extrage substanţele organice din smalţ. Smalţul devine „cretos“, se prăbuşesc prismele de smalţ şi apare cavitatea carioasă“, lămureşte conf. dr. Adina Dumitrache, de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti.

 

3 Creşte riscul de infarct. Trei sucuri dulci pe zi triplează riscul de boli cardiovasculare, arată un studiu american recent al oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Atlanta şi de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard. De fapt, consumul excesiv de zahăr creşte considerabil pericolul de deces prin infarct, spun specialiştii. Cercetarea a fost realizată pe un grup mare de adulţi a căror alimentaţie a fost monitorizată de-a lungul mai multor ani. Cei care au făcut infarct aveau o alimentaţie în care zahărul ocupa un loc fruntaş: 25% din aportul caloric zilnic. 

 

Zahărul „amorţeşte“ gusturile

 

„Niciun om care mănâncă de mai multe ori pe zi ciocolată sau alte dulciuri cu mult zahăr nu va mânca vreodată cu plăcere legume sau fructe“, atrage atenţia medicul nutriţionist Anamaria Iulian. Explicaţia, oferită în 2011 de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol (Anglia) şi de cei de la Universitatea Bangor (Ţara Galilor), este că un consum excesiv de zahăr „amorţeşte“ papilele gustative. Astfel, persoanele dependente de dulciuri nu mai simt gustul adevărat al legumelor şi fructelor, care nu au un conţinut de zaharuri similar cu acela al deserturilor concentrate. La numai trei zile de renunţare totală la zahăr, alimentele vor avea un alt gust, promit specialiştii.

 

Cidrul de mere 

  • Cidrul de mere. Se obţine prin fermentarea mustului proaspăt de mere, cu sau fără adaos de zahăr, apă şi alte substanţe. El se poate pregăti din mere de vară, mere de toamnă sau mere de iarnă, ultimele fiind cele mai bune, deoarece sânt mai bogate în zaharuri. Merele de vară şi cele de toamnă se pot zdrobi şi presa imediat după recoltare, iar cele de iarnă numai după 4-6 săptămâni de păstrare, când devin mai moi şi mai dulci. Pentru a obţine un cidru de bună calitate şi cu durată lungă de păstrare, merele trebuie să fie sănătoase(fără viermi) şi spălate în prealabil cu multă apă. Ele se zdrobesc cât mai repede, pentru a evita contactul îndelungat cu aerul, care conduce la brunificarea materiei prime şi la pierderea aromelor. Merele zdrobite se ţin în căzi 6-12 ore, pentru macerare, după care se presează cu teascul. La prima presare, din 100 kg fructe zdrobite se obţin 65-80 litri suc. Se adaugă 20-25% apă potabilă şi după 24 ore se presează din nou, rezultând circa 40 l suc din 100 kg tescovină, ceea ce corespunde cu 25 l must curat. Fermentarea începe la 15-180C şi durează 4-8 săptămâni. Când se formează spumă mai multă, cidrul se limpezeşte mai bine, pe cale naturală. După ce degajare bioxidului de carbon se reduce, iar cidrul devine limpede, se trage în alt butoi, perfect curat, lăsând puţin gol, deoarece cidrul continuă fermentarea; pe vrană se aşează un dispozitiv ce permite numai ieşirea bioxidului de carbon. După încheierea fermentării, cidrul se trece în alt butoi, care se umple până la vrană şi se astupă bine.

🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎

Tagliatelle cu trufe albe 💛

Tagliatelle_al_tartufo_biancoTrufele albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele nu par foarte apetisante, cu toate acestea, preţul lor poate ajunge la 1 500 dolari jumătate de kg.

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

Fiind mult mai rare şi mai scumpe decât trufele franţuzeşti negre de iarnă din Perigord, cele albe cresc în Italia şi pe coasta de nord a Croaţiei. Toată lumea este de acord că cele mai bune trufe albe cresc în Premont, în special în jurul oraşului Alba, locul de baştină al vinurilor roşii Barolo şi Barbaresco şi al vinului spumos Asti Spumante.

De la jumătatea lunii octombrie şi până în decembrie, culegătorii de trufe se strecoară în pădure către locurile numai de ei ştiute, împreună cu câini special dresaţi. Aceste ciuperci cresc sub pământ, în apropierea rădăcinilor de plop, stejar sau alun.

Tagliatelle sunt paste clasice din regiunea Emilia-Romagna, care arată ca nişte tăiţei lungi şi laţi sau ca nişte panglici. Forma lor, potrivit legendei, a fost inspirată de coafura purtată de Lucrezia d’Este cu prilejul nunţii ei, în anul 1487.

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

RETETA :

( 4 persoane ) 

  • 400 g tagliatelle ( daca este posibil proaspete) ; 
  • trufe albe ( 2 bucăți de mărimea unei nuci) 
  • 80 g unt ; 
  • Piper negru măcinat in momentul folosirii. 

    PREPARARE: 


    Topiți untul la foc mic intr-o tigaie antiaderenta .

    Radeți trufele peste untul topit ; îndepărtați imediat de pe foc . 

    Între timp fierbeți pastele si cand sunt gata scurgeți apa fierbere . 

    Adăugați peste untul topit si trufele albe date prin răzătoare . Amestecati la foc blând 2 minute . Adăugați piper negru măcinat in momentul folosirii . 

    Pentru decorare folosiți feliuțe de trufe albe  si…….

    BON APPETIT!🌶

      

    Proprietati medicinale dovedite ale ardeiului iute cayenne##################

    Multe societati, in special cele din America si China, au o intreaga istorie in utilizarea ardeiului iute in scop terapeutic. Fiind un compus puternic, cu multe utilizari, piperul cayenne castiga teren in curele de slabire, fiind folosit mai ales pentru cele de dezintoxicare, cura Master Cleanse si multe altele. Continuam seria afectiunilor ce pot fi prevenite cu ajutorul piperului Cayenne si aducem la cunostinta ca ardeiul iute poate preveni aparitia unei varietati de boli, inclusiv arsuri la stomac, guta, febra, durere in gat, hemoroizi, menoragie la femei, amigdalita, scarlatina si chiar difterie. Printre proprietatile miraculoase pe care le are consumul de piper Cayenne se mai numara si:

     

    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

    Proprietati anti-iritante
    Piperul Cayenne sau piperul rosu este un condiment foarte iute, asemanator la culoare cu boiaua, are capacitatea de a usura si trata disconfortul cauzat de dureri in gat, tuse spasmodica, gastrite, ulcer sau dureri stomacale.
     

    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

    Agent anti-raceala si gripa
    Piperul Cayenne tine gripa si raceala la distanta datorita faptului ca stimuleaza drenarea mucoaselor si subtiaza mucusul deja format. Odata ce mucusul incepe sa iasa din corp, nasul este desfundat, iar simptomele racelii incep sa se amelioreze. Gargara cu ceai de piper Cayenne va trata gatul inflamat
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Proprietati antifungice
    Piperul Cayenne are proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice, iar rezultatele unui studiu realizat in domeniu au scos la iveala faptul ca piperul are rolul de a distruge agentii patogeni.
     🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶
    Previne aparitia migrenelor
    Piperul Cayenne este o planta alinatoare naturala a durerii, iar acest lucru poate fi legata de capacitatea piperului de a stimula un raspuns la durerea localizata intr-o zona diferita a corpului, atragand atentia creierului catre o alta zona. In urma acestei reactii initiale la durere, fibrele nervoase au o substanta P, care este epuizata, iar perceptia durerii este diminuata.
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Proprietati digestive
    Cayenne este un ajutor digestiv bine-cunoscut. Acesta stimuleaza tractul digestiv, ce duce la cresterea fluxului de productie a enzimelor si a sucurilor gastrice. Acest lucru ajuta la capacitatea organismului de a metaboliza alimentele (si toxinele). Piperul Cayenne este, de asemenea, util in prevenirea gazelor intestinale. Aceasta actiune stimuleaza miscarea peristalticelor intestinale, ajutand atat la asimilare, cat si la eliminare.
     🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶
    Ajuta la producerea de saliva
    Piperul Cayenne stimuleaza producerea de saliva, un element important pentru digestie si mentinerea sanatatii orale optime.
     

    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

    Util impotriva formarii cheagurilor de sange
    Piperul Cayenne ajuta la reducerea aterosclerozei, incurajeaza activitatea fibrinolitica si previne factorii care duc la formarea cheagurilor de sange. Toate aceste proprietati ajuta la reducerea sanselor de un atac de cord sau accident vascular cerebral.
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Suport pentru detoxifiere
    Acest piper este un stimulent circulator cunoscut in toata lumea. Consumul lui creste pulsul limfatic si regleaza ritmurile digestive. Prin incalzirea corpului, procesul natural de detoxifiere este simplificat. Combinat cu suc de lamaie si miere, ceaiul de piper Cayenne este o bautura excelenta de detoxifiere a organismului.
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Proprietati antibacteriene
    Piperul este un conservant excelent si a fost utilizat de-a lungul timpului in mod traditional pentru a preveni contaminarea produselor alimentare de bacterii.
     

    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

    Ajuta la prevenirea cancerului pulmonar la fumatori
    Studiile efectuate la Universitatea Loma Linda din California au descoperit ca ardeiul Cayenne poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar la fumatori. Acest lucru poate fi din nou legat de cantitatea mare de capsaicina prezenta in acest piper, o substanta care ar putea ajuta la oprirea formarii de tumori pulmonare induse de tutun. Alte studii au aratat si o reactie similara in prevebirea tumorilor hepatice.
     🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶
    Ajuta la pierderea in greutate
    Oamenii de stiinta de la Universitatea Laval din Quebec au descoperit ca participantii care au consumat piper Cayenne la micul-dejun sau avut un apetit mai redus pe parcursul zilei, ceea ce duce la un aport caloric mai mic pe tot parcursul zilei. Mai mult decat atat, consumul lui ajuta la arderea cantitatilor in exces de grasimi.
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Ajuta la mentinerea inimii sanatoase
    Ajuta la mentinerea nivelurilor tensiunii arteriale normalizate. Echilibreaza, de asemenea, si nivelul de colesterol LDL si trigliceride din organism.
    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶 
    Remediu pentru durerile de dinti

    🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

    Piperul Cayenne este un agent excelent impotriva bolilor dentare si ale gingiilor.